Bona cuina per compartir al cor del Barri Vell de Girona (972 41 63 63 / restaurant@curcuma.cat)
Cap de setmana amb amics en una petita vinya de Corçà, al Baix Empordà. Toca veremar: grans de raïm de garnatxa negra, cabernet sauvignon i, en menys mesura, de muscat. Ho fem a mà, i a mà també duem el raïm fins al celler, on el follem (Ep! Que ningú mal pensi! El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans defineix “follar” amb els termes següents: “Prémer, aixafar, trepitjant. Van portar les tines per follar el raïm. Avui farem la verema i demà follarem”). Trepitjant el raïm se n’extreu el primer most, que llavors es filtra naturalment amb esparregueres. Aquest most reposa i fermenta al llarg d’una setmana. Un cop complert el termini, es passa a la tina on agafarà tres mesos de fusta.
Demà passat, diumenge –dia de descans al Cúrcuma de Girona!– tornarem a Corçà per extreure el segon most del raïm, de menys qualitat però de molt bon aprofitar. I d’aquí a uns mesos, els nostres clients podran degustar un vi que haurem ajudat a elaborar directament. Per anar fent boca, però, els nostres amics vinyataires de Corçà ens han fet arribar ampolles de l’anyada 2012, amb el mateix cupatge que el que tindrà el vi de l’any vinent. Es tracta d’un vi de taller, natural, amb cos però afruitat.